Liity suomen ensimmäiseen urbaanin ruuan yhteisöön
Vantaa Suomen ruokapääkaupungiksi, yhdessä!
Vantaalaisena ruoka-alan toimijana tiedät sen jo:
Vantaa on Suomen ruokapääkaupunki
Meillä kun valmistetaan, pakataan ja kuljetetaan enemmän ruokaa ja juomaa kuin missään muualla Suomessa. Suklaata syntyy Fazerin tehtaalla 100 000 kiloa vuorokaudessa. Lentoaterioita tehdään Finnair Kitchenin keittiössä 13 miljoonaa vuodessa. Hävikkiruokaa saapuu joka viikko 20 000 kiloa Yhteisen Pöydän terminaaliin, josta se jaetaan apua tarvitseville.
Tätä samaa on Vantaalla tehty jo sadat vuodet. Viljelty peltoja. Kasvatettu karjaa. Ruokittu ja juotettu ihmisiä kartanoissa ja kestikievareissa. Mietitty, mikä toimisi vielä paremmin. Ja menty kohti uutta.
Urbaania, vastuullista, ekologista. Ja kokeilevaa. Kuten UrbanFarmLabin ilmassa kiikkuvat perunat ja kahvinpuruissa kasvavat sienet.
Urbaanin ruuan yhteisö rakentaa yhteistyöverkostoja paikallisten ruoantuottajien ja -jalostajien välille. Siinä korostuvat kaupunkiympäristön soveltaminen ruoantuotantoon, hiilineutraalius sekä lentokentän Stop over -matkustajat. Yhteisön tavoitteena on tukea ja kasvattaa yritysten liiketoimintaa, luoda uusia verkostoja ja sitä kautta parantaa myös kaupungin elinvoimaa. Urban farming, uudet raaka-aineet ja ruokaketjujen monipuolistuminen tarjoavat alustan uudenlaisille innovaatioille. Urbaanin ruuan yhteisö tarjoaakin ennen näkemättömiä yhteistyömahdollisuuksia yli toimialarajojen.
Etusi urbaanin ruuan yhteisön jäsenenä
Ravitsemisalan toimijana saat monta etua, nämä:
- Urbaanin ruuan yhteisön jäsenenä luot itsellesi uutta toimintaa ja uusia tuotteita.
- Saat entistä parempaa pöhinää ja tunnettuutta.
- Näyt sinulle tärkeässä kohderyhmässä.
- Saat suoran kosketuksen vantaalaisiin ja Vantaalla asioiviin.
- Osallistut maksuttomaan asiakastutkimukseen.
- Kaikki tämä on sinulle maksutonta.
Urbaanin ruuan yhteisön toimijat
Missä mennään nyt – lisätietoa videoista ja artikkeleista
- VIDEO: Vantaa-menu: lähiruokaa paikallisten toimijoiden yhteistyönä
- VIDEO: Vantaa-menu: yhteistyötä paikallisen ruoka- ja juomatoiminnan ympärillä
Uusin artikkeli
- 2.12.2020 Täällä julkaistaan Vantaa-menu käsikirja kehittäjille
- 31.7.2020 Vantaa-menussa maistellaan perinteitä ja uutuuksia
- 24.4.2020 Miltä maistuu Vantaa?
Aiemmat artikkelit
- 16.3.2020 Vantaa-menu reseptiikka
- 10.1.2020 Vantaa-menu-työryhmä
- 5.12.2019. Elävä yhteisö tukee Vantaan asemaa ruokapääkaupunkina
- 30.-31.10.2019 Ruokaklusterin opintomatka Tukholman urbaanin ruuan ekosysteemiin: Matkaohjelma
- Stokcholm – a leading Foodtech hub
- 20.8.2019 esiselvitys: Vantaalaisten yritysten kasvupotentiaalin kartoitus ja toimintasuunnitelma FPI Partners