Vantaa-menu käsikirja kehittäjille

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Tervetuloa tutustumaan Vantaa-menu käsikirjaan. Tämä katsaus on luotu rakkaudella kaupunkikehittäjältä toiselle.

Kerromme, miten olemme luoneet yhteistyössä yritysten ja oppilaitosten kanssa Vantaalle oman menun, Vantaa-menun. Luettuasi käsikirjan, voit soveltaen luoda vastaavanlaisen kokonaisuuden kotikaupunkiisi. Käsikirja auttaa sinua hyödyntämään jo hyväksi havaittuja yhteiskehittämisen muotoja, matkan varrella kertyneitä oppeja ja kokemuksia, sekä toisaalta välttämään pahimmat sudenkuopat. Tarkoitus on, ettei kaikkien kaupunkikehittäjien tarvitse keksiä tämän työn ”reseptiä” uudestaan – siksi se on tehty jaettavaksi ja myöhemmin vapaasti maustettavaksi kunkin kaupungin ja kehittäjän oman maun mukaisesti. Toivomme, että voit hyödyntää sitä omassa työssäsi. Jäämme uteliaana ja innokkaana odottamaan vastaavien kaupunki-menu-kokonaisuuksien syntyä muualle Suomeen!

Koko kehittämistyön punaisena lankana toimi yritysten saama hyöty tehdystä työstä: millainen yhteistyö heitä parhaiten palvelisi? Minkä hyödyn he saavat työstä omien asiakkaidensa palvelemisessa? Missä asioissa kaupunki voi auttaa?

Vantaa-menu on perinteinen kolmen ruokalajin ateriakokonaisuus, joka kehitettiin yhdessä kaupungin, yritysten ja tki-toimijoiden kanssa vantaalaisen ruuan tunnetuksi tekemiseksi. Menun lähtökohtana on monipuolinen vantaalainen ruoka- ja juomaosaaminen ja lähellä tuotettu ruoka ja sitä kautta vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys. Ateriakokonaisuuden ainesosat ovat pääosin peräisin vantaalaisilta toimittajilta ja täällä kasvatetuista raaka-aineista. Menukokonaisuus on sesonkiluontoinen ja mahdollisuuksien mukaan satokauden tuotteiden mukainen.

Vantaa-menu tarjoaa yhteisvoimin kehiteltyä paikallisen keittiön parhaimmistoa rohkealla ja rennolla asenteella maustettuna kaupunkilaisten ja matkailijoiden iloksi.  Vantaa-menu vahvistaa Vantaan asemaa Suomen ruokapääkaupunkina, jossa toimivat ja lyhyet ruokaketjut tuovat terveellistä ja hyvänmakuista ruokaa kaupungin ja lähialueiden asukkaille.  

Vantaa-menu tulee tarjolle paikallisiin ravintoloihin näillä näkymin keväällä 2021.  Sitä tarjoilevat Ravintola KotoWanda’s Kitchen & LoungeRavintola Kuninkaan Lohet, Ravintola Oklahoma ja Ravintola Zilla.

Tutustu Vantaa menuun

Käsikirja luettavissä täällä:

Vantaa-menu käsikirja

 

Menun kehityksen on mahdollistanut 6Aika Kasvun ekosysteemit -hanke.

Lue lisää Vantaa-menusta täältä  

6Aika: Kasvun ekosysteemit

Avainsanat

Business VantaaKehittäminenYrittäminenHankkeet