Miltä maistuu Vantaa

Uutinen

Pian käynnistyvässä kampanjassa tuodaan esiin vantaalaista ruoka- ja juomaosaamista, paikallisia raaka-aineita ja lähellä tuotettua ruokaa. Vantaalla vuoden 2019 aikana käynnistetty ruokaklusteri on tuonut yhteen kaupungissa ja lähikunnissa toimivia ravintoloita, tukkureita, alkutuottajia, oppilaitoksia ja kaupunkiorganisaation. Yhdessä on kehitetty Vantaa-menu, konsepti, jonka lähtökohtana on monipuolinen vantaalainen ruoka- ja juomaosaaminen ja lähellä tuotettu ruoka ja sitä kautta vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys. Selvityksessä on myös hävikkiruuan hyödyntäminen Vantaa-menun annoksissa.

Vantaa Menu

Yhteisvoimin on kehitetty kolmen ruokalajin menu, joka oli tarkoitus julkaista ensimmäisen kerran Vantaa päivänä 15.5.2020 sekä sen jälkeen tuoda myyntiin yhteistyöravintoloissa aina juhannukseen asti. Menun julkaisu siirtyy poikkeustilanteen jälkeiseen aikaan.

Menun ensimmäinen koekeittiö järjestettiin 4.3.2020 Varian ruokapalveluiden koekeittiössä Hiekkaharjussa. Yhteistyössä mukana olivat Helsienen sienet, Little Gardenin yrtit, Tammisen lihat, Valion sulatejuustot, Lantmännen Unibaken leivät, Myrttisen kurkut ja Arvo Kokkosen kala. Ravintoloista mukana ovat Ravintola Koto Rajatorpassa, Ravintola Wanda’s Kitchen & Lounge Myyrmäessä, Ravintola Kuninkaan lohet Viinikkalassa, sekä Ravintola Oklahoma ja Ravintola Zilla Tikkurilassa.

Poikkeustilanteesta johtuen hanke on saanut jatkoaikaa, ja sen hyödynnämme nyt levitäksemme tietoisuutta Vantaan monipuolisesta ruoka-alan osaamisesta. Kaupungissa toimii useita perinteisiä ruokapöydän herkkujen valmistajia sekä Myyrmäessä Metropolian kampuksella modernimpi ruoka-alan startupien kehityshubi: UrbanFarmLab, jossa kokeillaan erilaisia kiertotalouden mukaisia viljely- ja ruoantuotantoteknologioita ja sisäviljelyn kaupallistamista. Siellä testataan mm. ilmaperunoiden, sirkkojen yrttien ja seinien kasvatusta.

Kampanja toteutetaan sosiaalisessa mediassa ja Vantaan viestinnässä touko – heinäkuun aikana

 

Stay tuned, seuraa meitä

Twitter 6Aika-Kasvun ekosysteemit

IG visitvantaa ja vantaankaupunki, businessvantaa

FB vantaan kaupunki

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan yrityksesi kanssa ruokaklusterin toimintaan, ota yhteyttä. Myös vaihtoehtoisia ratkaisuja etsitään – pysykäähän kuulolla!

Susanah Aalto, Vantaan kaupunki / The City of Vantaa

Projektiasiantuntija, Kasvun ekosysteemit

040 186 0591

susanah.aalto@vantaa.fi

Avainsanat

Business VantaaHankkeetKehittäminen