Liity suomen ensimmäiseen urbaanin ruuan yhteisöön

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Vantaa Suomen ruokapääkaupungiksi, yhdessä!

Vantaalaisena ruoka-alan toimijana tiedät sen jo:

Vantaa on Suomen ruokapääkaupunki

Meillä kun valmistetaan, pakataan ja kuljetetaan enemmän ruokaa ja juomaa kuin missään muualla Suomessa. Suklaata syntyy Fazerin tehtaalla 100 000 kiloa vuorokaudessa. Lentoaterioita tehdään Finnair Kitchenin keittiössä 13 miljoonaa vuodessa. Hävikkiruokaa saapuu joka viikko 20 000 kiloa Yhteisen Pöydän terminaaliin, josta se jaetaan apua tarvitseville.

Tätä samaa on Vantaalla tehty jo sadat vuodet. Viljelty peltoja. Kasvatettu karjaa. Ruokittu ja juotettu ihmisiä kartanoissa ja kestikievareissa. Mietitty, mikä toimisi vielä paremmin. Ja menty kohti uutta.

Urbaania, vastuullista, ekologista. Ja kokeilevaa. Kuten UrbanFarmLabin ilmassa kiikkuvat perunat ja kahvinpuruissa kasvavat sienet.

Urbaanin ruuan yhteisö rakentaa yhteistyöverkostoja paikallisten ruoantuottajien ja -jalostajien välille. Siinä korostuvat kaupunkiympäristön soveltaminen ruoantuotantoon, hiilineutraalius sekä lentokentän Stop over -matkustajat. Yhteisön tavoitteena on tukea ja kasvattaa yritysten liiketoimintaa, luoda uusia verkostoja ja sitä kautta parantaa myös kaupungin elinvoimaa. Urban farming, uudet raaka-aineet ja ruokaketjujen monipuolistuminen tarjoavat alustan uudenlaisille innovaatioille. Urbaanin ruuan yhteisö tarjoaakin ennen näkemättömiä yhteistyömahdollisuuksia yli toimialarajojen.

Etusi urbaanin ruuan yhteisön jäsenenä

Ravitsemisalan toimijana saat monta etua, nämä:

  • Urbaanin ruuan yhteisön jäsenenä luot itsellesi uutta toimintaa ja uusia tuotteita.
  • Saat entistä parempaa pöhinää ja tunnettuutta.
  • Näyt sinulle tärkeässä kohderyhmässä.
  • Saat suoran kosketuksen vantaalaisiin ja Vantaalla asioiviin.
  • Osallistut maksuttomaan asiakastutkimukseen.
  • Kaikki tämä on sinulle maksutonta.

Urbaanin ruuan yhteisön toimijat

Vantaa menu -yhteisön toimijoiden logot. Metropolia, Helsieni, Tamminen, Soul Mama’s Kitchen, Nordic FoodTech VC, FPI Partners, vantaa, Laurea, PlantSteps, Lantmännen, Valio, Finnair, Kahvi Charlotta, Foodwest, Varia, Little Garden, HKScan, Retkinikkari,  Oklahoma, Vantti, Happamia, Redono, Ravintola Backas, Kahvitupa Laurentinus, Koto, Wandas kitchen and Lounge, Tikkurilan Lysti, VTT, Entocube, Ravintola Kuninkaan lohet, Ravintola Tammisto, Zilla, Cafe Kuusijärvi, Kekri Finnish street food

Missä mennään nyt – lisätietoa videoista ja artikkeleista 

Uusin artikkeli

Aiemmat artikkelit

Lisätietoja

Susanah Aalto

Projektiasiantuntija
040 186 0591 susanah.aalto@vantaa.fi

Avainsanat

Business VantaaHankkeetKehittäminen