Vantaa-menu työryhmä

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Vantaalla toimivat monet Suomen tunnetuimmista ruokapöydän herkkujen valmistajista. Kaupunki on myös ruoka- ja juomatuotteiden logistinen keskus, joka yhdistää tuonti- ja vientituotteiden osalta lentoaseman ja Vuosaaren sataman muuhun Suomeen. Vantaan Myyrmäessä on myös Metropolian kampuksella useiden mielenkiintoisten ruoka-alan startupien kehityshubi: UrbanFarmLab. Tästä huolimatta Vantaata harvoin mielletään ruokakulttuurin keskukseksi.

Vantaalaisten tuotteiden, ravintoloiden ja muiden ruoka-alan yritysten näkyvyyden ja tunnettuuden parantamiseksi kaupungissa toimivien alan tekijöiden kesken on aloitettu yhteistyö osana kaupungin ruokaklusteria. Yhteistyöverkoston ensimmäinen tavoite on yhdessä luoda 15.5.2020 Vantaa -päivää varten kolmen ruokalajin Vantaa Menu.

Vantaa Menu -ryhmän avulla haluamme parantaa alan toimijoiden välistä yhteistyötä, yhdistää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijoita yritysten kasvun tueksi sekä tarjota entistä parempia tuotteita ja palveluita niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Lentoaseman kasvavat matkustajavirrat tarjoavat suuren mahdollisuuden tuoda esiin suomalaista osaamista ruoka-alalla, niin paikallisesti tarjottavien palveluiden, kuin mukaan myytävien tuotteiden osalta. Parhaimmillaan yhteistyöverkosto tarjoaa näkyvyyden ja tuotekehityksen ponnahduslaudan kansainvälisille markkinoille.

Ensimmäinen Vantaa Menu on tarkoitus tarjoilla yhteistyöryhmään kuuluvissa ravintoloissa 15.5.2020. Menu koostuu Vantaa-aiheisista raaka-aineista perinteisen kolmen ruokalajin mallin mukaisesti. Menu rakentuu yhteisten vantaalaisten arvojen ympärille; puhdas ja terve tulevaisuus, yhdessä tekemisestään ylpeä Vantaa ja toimintalähtöisyys. Haluamme tarjota Vantaalle sopivan folk dining -kokemuksen kaikille ja ateriaa onkin tarjolla liha-, kala-, ja kasvisvaihtoehtona. Menukokonaisuus on sesonkiluontoinen ja mahdollisuuksien mukaan satokauden tuotteiden mukainen. Vantaa Menun tarjoilevat Ravintola Koto, Wanda’s Kitchen & Lounge, Ravintola Kuninkaan Lohet, Ravintola Oklahoma ja Ravintola Zilla.

Ensimmäinen koekeittiö järjestettiin 4.3.2020 Varian ruokapalveluiden koekeittiössä Hiekkaharjussa. Yhteistyössä mukana olivat Helsienen sienet, Little Gardenin yrtit, Tammisen lihat, Valion sulatejuustot, Lantmännen Unibaken leivät, Myrttisen kurkut ja Arvo Kokkosen kala.

Vantaa Menu -yhteistyö ei pääty Vantaa päivään. Jo nyt ideoita on noussut niin tapahtumissa kojuissa myytävistä street food -aterioista, kuin innovatiivisten kasvisproteiiniin perustuvien ruoka-annosten kokeiluista, joten yhteistyöverkosto jatkaa toimintaansa ja kehittää tuotteita ja konsepteja myös tulevaisuudessa, niin kauan kuin ideoita riittää.

 

6Aika Kasvun ekosysteemit -hanke on tukenut Vantaa-menun kehitystä ja ruokaklusterin toimintaa.

 

 

Avainsanat

Business VantaaYrittäminenKehittäminen