Asettautumispalveluita kansainvälisille perheille

Uutinen

Vantaan kaupunki haluaa tukea yrityksiä pitämään kiinni kansainvälisistä osaajistaan. Muualta tulleen työntekijän perheen viihtyvyys on  pysymisen kannalta ratkaisevassa roolissa ja integroituminen edistää tutkitusti kansainvälisen työntekijän hyvinvointia.

International House Helsingin palveluvalikoima on laajentunut uusilla palveluilla, jotka auttavat erityisesti Helsingin alueelle muuttavia perheitä asettautumisessa ja integroitumisessa. Palveluita saa suomeksi ja englanniksi.

Päiväkoti- ja kouluneuvonta auttaa kansainvälisiä perheitä Helsingissä

Palvelu jakaa tietoa suomalaisesta koulutusjärjestelmästä ja sen eri asteista, sekä koulutuksesta ja päiväkodeista Helsingissä. Neuvontapalvelua saa puhelimitse maanantaisin 14:00 – 17:00 ja keskiviikkoisin 9:00 – 11:00 numerossa 09 310 33 444. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostitse eduguidance@hel.fi osoitteeseen.

Neuvontalinja Helsingissä asumisesta

Palvelulinjalla vastataan soittajien kysymyksiin pääkaupunkiseudulla vuokrauksesta ja uuden kodin ostosta sekä soittajat saavat tietoa myös paikallispalveluista. Asumisen neuvonnan numero on 010 202 4666, ja palvelu on avoinna maanantaisin 8.30–12.30 ja keskiviikkoisin 14.00–18.00. Linja veloittaa soitosta paikallispuhelumaksun verran.

Ohjelma kansainvälisten työntekijöiden puolisoille

Spouse Program on yritysten käyttöön suunnattu ohjelma, joka tukee kansainvälisen työntekijän puolison integroitumista Suomeen. Ohjelma auttaa puolisoita urapolulle ja tarjoaa sosiaalisia verkostoja kiinnittymisen tueksi. Yritys voi tulla ohjelmaan kumppaniksi, jolloin palvelua voi hyödyntää mm. työnantajamarkkinoinnissa ja tarjota työntekijöiden puolisoille. Mukana on jo yli 200 puolisoa ja 25 kumppaniyritystä. Ohjelmaan on jatkuva haku ja pääsy uusille yrityksille.

spouseprogram.fi

Lisätietoja

Lotta Björn

Vantaan kaupunki, Talent Vantaa
projektipäällikkö
043 825 2898 lotta.bjorn@vantaa.fi