Talent Vantaa auttaa löytämään kansainväliset osaajat

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Vantaan elinkeinopalveluiden Talent Vantaa -toiminta tarjoaa ratkaisuja ja tukea yritysten kansainvälisiin rekrytointeihin. Palvelut ovat alueen yrityksille avoimia ja ilmaisia.

Vantaa on Suomen kansainvälisin kunta. Kaupunki kasvaa vieraskielisestä väestöstä, mutta monelle yritykselle ulkomaalaistaustaisen, kansainvälisen osaajan palkkaaminen on vielä kartoittamaton mahdollisuus.

Kasvaville yrityksille kansainväliset osaajat ovat elintärkeitä vientitoiminnan ja globaaleilla markkinoilla toimimisen näkökulmasta, mutta yhä useammin myös kotimarkkinoiden asiakas on vieraskielinen. Siksi yrityksen kannattaa kiinnittää huomiota organisaationsa kansainvälistymiseen.

– Mitä paremmat valmiudet yrityksellä on kansainväliseen toimintaan niin koti- kuin ulkomaan markkinoilla, sitä paremmat ovat kasvun näkymät. Yrityksen kannattaa ajoissa panostaa kansainvälisten valmiuksiensa vahvistamiseen. On etu, kun ulottuvilla on mahdollisimman kattava osaajapooli, josta löytää työmarkkinoiden parhaat asiantuntijat, toteaa Talent Vantaa -toiminnan projektipäällikkö Lotta Björn.

Valmennusta, osaajapankkeja ja käytännön tukea

Talent Vantaa -palveluilla Vantaan kaupunki tukee yrityksiä, jotta kansainvälisen osaajan palkkaamisesta ja työyhteisön kansainvälistymisestä tulisi helpompaa. Talent Vantaan laaja seudullinen kumppaniverkosto tarjoaa työnantajille muun muassa seuraavia palveluita:

– Valmennusta kansainvälistymisvalmiuksien parantamiseen
– Neuvontaa kansainvälisistä rekrytointiprosesseista ja työ- ja oleskeluluvista
– Alustat ja osaajapankit kansainvälisten osaajien löytämiseen
– Asettautumisen tukea Suomeen muuttavalle työntekijälle ja tämän puolisolle
– Rekrytointi- ja verkostoitumistapahtumia, jotka saattavat yhteen työnantajia ja kansainvälisiä osaajia.

Katso video ja kartoita, miten organisaatiosi voisi hyötyä palveluista: https://www.youtube.com/watch?v=tgnKITenNmA

Liittymällä Talent Vantaan verkostoon ja postituslistalle saat tiedon ajankohtaisista tapahtumista: https://link.webropolsurveys.com/S/C03406C3AE0772B2

Palveluihin voit tutustua myös verkkosivuilla osoitteessa: https://www.businessvantaa.fi/rekrytoi/talentboost/

 

Lisätietoja:

Lotta Björn, projektipäällikkö, Talent Vantaa, lotta.bjorn@vantaa.fi , 043 825 2898 

Talent Vantaa