Mahdollisuuksia kansainvälisten osaajien löytämiseen keväällä 2021

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Talent Boost -verkosto auttaa yrityksiä löytämään lahjakkaat entry- ja senior-tason ulkomaalaistaustaiset osaajat.

Eihän yrityksenne kasvu pysähdy osaajapulaan? Tuoreet yrityskyselyt osoittavat, että yritysten osaajapula ei ole kadonnut koronan aikana. Huomio sanalla osaajapula, sillä osaajatarpeet kohdistuvat yhä useammin juuri korkeaa erityisosaamista vaativiin tehtäviin. Kansainvälisten osaajien asiantuntemus tarjoaa tähän väylän, jonka mahdollisuudet kannattaa tutkia tarkoin.

Pääkaupunkiseudulta löytyy paljon lahjakkaita entry- ja senior-tason ulkomaalaistaustaisia osaajia, joilla kuitenkin on vaikeuksia tavoittaa suomalaisia yrityksiä johtuen mm. suomen kielen ja verkostojen puutteista.

Talent Boost -verkosto auttaa yrityksiä löytämään nämä osaajat. Tutustu alla kevään tilaisuuksiin, joissa tavoitat kansainvälisiä osaajia.

Junior-osaajia Suomesta 

Business Finland ja EK järjestävät virtuaalisen Finnish Companies meet Talents -matchmaking-tapahtuman 25.3.2021 klo 9–13, jossa suomalaiset yritykset sekä Suomessa olevat kansainväliset osaajat kohtaavat.

Tapahtumasta tavoitat erityisesti osaajat, jotka etsivät työtä opiskelujen oheen tai valmistumisen jälkeen. Jos siis haet esimerkiksi kesätyöntekijää, harjoittelijaa tai junior-osaajaa, jolla on kansainvälistä kokemusta ja verkostoja, tämä tapahtuma on sinulle. Tapahtumassa kuulet myös ajankohtaisista palveluista, alustoista ja rahoituksesta osaajien palkkaamiseen.

Lisätietoja businessfinland.fi

ICT-, peli- ja terveysteknologian osaajia Koreasta 

Kotra (Korea Trade-Investment Promotion Agency) järjestää 12.-18.5. Online Job Fair Week 2021 -virtuaalitapahtuman, jossa suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus saada etukäteen järjestettyjä tapaamisia korealaisten osaajien kanssa. Suomalaisille yrityksille järjestetään ensimmäinen webinaari maaliskuun lopussa, jossa kartoitetaan alkutietoa yrityksistä ja osaajatarpeista sopivien osaajien löytämiseksi.

Digiosaajia Intiasta (GIDS) 

Great International Developer Summit (GIDS) on Intian ohjelmistoalan osaajien yksi tärkeimmistä konferensseista ja rekrytointimessuista. 27.4. virtuaalisesti järjestettävään tapahtumaan osallistumalla yrityksillä on loistava mahdollisuus rekrytoida parhaat mid- ja seniortason digiosaajat Intiasta. 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta yritystä saa ilmaisen GIDS 2021 -osallistumispaketin, johon kuuluu rekrytointituki.

Ilmoittaudu 26.3. mennessä ja hyödynnä edut:
– Mahdollisuus tutustua Intian IT talentteihin GIDS-tapahtumassa ja tutustua hakijoiden profiileihin jo etukäteen
– Mahdollisuus esitellä yritystä #Finlandworks -osastolla
– Hyödyntää yhteistyökumppani Shortlistin tuki parhaiden kandidaattien kartoitukseen ja esiseulontaan (Kartoitus: max 4 työpaikkaa per firma / Esiseulonta max 2 työpaikkaa per firma)

Lue lisää

Peli- ja teknologiaosaajia Yhdysvalloista 

Fast Track -rekrytointikampanjasta saat apua peli- ja teknologia-alan osaajien löytämiseen Yhdysvalloista paikallisen rekrytointikumppanin kanssa. Kampanjassa MIGRI käsittelee löytämäsi osaajan työlupa-asiat jo kahdessa viikossa. Rekrytoiduille osaajille tarjotaan myös asettautumisen palveluita.

Kampanjaan voivat osallistua ICT- ja pelialan yritykset, joilla on konkreettinen rekrytointitarve, ja jotka ovat halukkaita sitoutumaan osaajan rekrytointiin USA:sta. Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä 1.4.2021 mennessä Business Finlandin Talent Boost-tiimiin sähköpostiosoitteessa finlandworks (at) businessfinland.fi. Paikkoja on 40 yritykselle. Ensimmäiset tapahtumat järjestetään keväällä 2021.

Osaajia Suomesta 

Talent Espoo järjestää 19.5.  virtuaalisen rekrytointitapahtuman, jossa yrityksillä on mahdollisuus tavoittaa erityisesti Espoossa asuvia kansainvälisiä osaajia. Tapahtumasta on tulossa pian lisätietoa.

Rekrytointien tukena Talent Vantaan verkoston palvelut      

Talent Vantaa