International Talent -ohjelma yhdistää yrityksen ja osaajan

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Pääkaupunkiseudun korkeakouluissa on kuluneen vuoden aikana kokeiltu uudenlaista lähestymistapaa yritysten ja kansainvälisten opiskelijoiden välisten työelämäkontaktien lisäämiseen. Jo kolmessa korkeakoulussa pilotoitu International Talent -ohjelma on eräänlainen laajennettu mentorointiohjelma, joka yhdistää saman toimialan yritykset ja opiskelijat keskenään. Opiskelijat pääsevät ohjelmassa järjestettävien mentorointisessioiden kautta oppimaan heille kiinnostavan yrityksen toimialasta, työskentely-ympäristöstä ja työtehtävistä sekä kasvattamaan kullanarvoisia verkostoja työelämään. Yritykselle ohjelmaan osallistuminen on erinomainen keino saada ja kerätä opiskelijoilta tuoreita näkemyksiä ja akateemista tietoa, parantaa henkilöstön kielitaitoa ja kulttuurituntemusta, sekä rakentaa myönteistä työnantajakuvaa opiskelijoiden ja sidosryhmien keskuudessa.

International Talent ohjelmassa yritykset pääsevät valikoimaan soveltuvien opintoalojen opiskelijat, joita haluavat mentoroida. Yhtä yritystä kohden kootaan noin 5-8 opiskelijan ryhmä. Ohjelma kestää noin puoli vuotta, jonka aikana ryhmä tapaa 4-5 kertaa (tarvittaessa etänä). Tapaamisten teemoja voivat olla esimerkiksi yrityksen esittely, toimialan osaamisvaatimukset tai opiskelijoiden osaamiseen tutustuminen. Yritys voi muokata tapaamisille haluamansa sisällön. Parhaimmillaan ohjelma voi johtaa yhteistyöhön myös ohjelman jälkeen, mutta velvoitetta tähän ei ole.

Pääkaupunkiseudun seuraava International Talent -ohjelma käynnistyy joulukuussa Helsingin yliopistossa ja haku yrityskumppaneille on avoinna 15.8. saakka. International Talent -ohjelmista voit lukea lisää korkeakoulujen verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Lotta Björn, projektipäällikkö, Vantaan kaupunki
lotta.bjorn@vantaa.fi , 043 825 2898

 

Talent Boost – Kansainväliset osaajat yritysten kasvun vauhdittajina -hanke on pääkaupunkiseudun yhteishanke, jonka toteuttajina ovat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Helsingin seudun kauppakamari, Helsinki Business Hub Oy, Helsinki Marketing Oy, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Hanken Svenska Handelhögskolan, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Laurea ammattikorkeakoulu ja Metropolia ammattikorkeakoulu.

Talent Vantaa