High Metal palkittiin Vantaa-mitalilla elinkeinopäivässä

Uutinen

High Metal palkittiin Vantaan elinkeinopäivässä 26.10.2022 Vantaa-mitalilla tunnustuksena yrityksen innovatiivisuudesta, kasvusta ja pitkäjänteisestä työstä muun muassa elintarviketeollisuuden, energiateollisuuden ja biotalouden aloilla. Jo yli 70 vuotta toiminut perheyritys valmistaa älykkäitä koneita ruostumattomasta teräksestä, ja heillä on merkittävä yhteys monien rakastamaan raejuustoon.

High Metal Oy yrityksen omistajat Petri Kalliokoski, Lauri Nurminen ja Juha Nurminen.

High Metal Oy:n omistajat Petri Kalliokoski Lauri Nurminen ja Juha Nurminen

High Metal Oy on 72-vuotias Itä-Hakkilasta käsin toimiva perheyritys, joka kokee toimintansa ja kulttuurinsa puolesta itsensä startupiksi. Teollisuutta palvelevan konepajan osaaminen ulottuu laajalti usealle eri toimialalle. Yritys tuottaa sekä sopimusvalmisteisia että omia ratkaisuja muun muassa elintarviketeollisuuden, energiateollisuuden ja biotalouden tarpeisiin. Uusimpana liiketoimintana on High Metalin kehittämät ja valmistamat uima-allas ratkaisut. Tätä osaamista on käytetty muun muassa Hakunilan uuden uimahallin rakentamisessa. Kaiken osaamisen ytimessä ovat ruostumaton teräs, sekä älykkäät koneet ja laitteet. 

Jos olet joskus syönyt raejuustoa, olet todennäköisesti ollut tekemisissä High Metal Oy:n kanssa, sillä yritys perusti vuonna 2014 uuden liiketoiminnan juustovalmistuslaitteista. Tällä hetkellä yrityksen laitteet ovat kaikkien suurimpien Pohjoismaissa ja Israelissa raejuustoa valmistavien yritysten takana. 

High Metal on kehittänyt toimintaansa määrätietoisesti ja menestyksekkäästi. Yritys on osoittanut innovatiivisuutensa muun muassa viimeaikaisilla taidonnäytteillä: Uudenlainen kalanviljelyratkaisu, Kurkun vertikaalikasvatusta ja magneettisieppari astianpalautuslaitteistoon. Lisäksi tämä startup-veteraani selvitti tiensä ainoana vantaalaisena yrityksenä Kasvu Openin finaaliin. 

Vantaa-mitali on perinteikäs tunnustus, jolla Vantaa osoittaa kunnioitusta menestyksekkäästä työstä ja Vantaan elinvoimaisuuden kehittämisestä. Mitali on lyötetty Vantaan kaupungiksi tulon kunniaksi vuonna 1974, ja sen on suunnitellut kuvanveistäjä Heikki Häiväoja. Palkinto jaettiin High Metal Oy:lle 46. Vantaan elinkeinopäivässä. 

Avainsanat

Business VantaaPalkinnotYrittäminen