Haluaisiko yrityksenne osallistua International Talent -ohjelmaan?

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Haluaisitko päästä tutustumaan alasi kansainvälisiin tutkinto-opiskelijoihin, kasvattaa kulttuurien ja kielten osaamistasi, haastaa itsesi ja kehittää kulttuurienvälisiä vuorovaikutuksen ja ohjauksen taitojasi? International Talent -ohjelmaan osallistumalla tämä on mahdollista sinulle ja tiimillesi.

Jo kolmessa korkeakoulussa (Helsingin yliopisto, Aalto ja Hanken) pilotoitu International Talent -ohjelma on mentorointiohjelma, joka yhdistää keskenään saman alan kansainväliset opiskelijat ja työnantajat.

Opiskelijat pääsevät ohjelmassa järjestettävien mentorointisessioiden kautta oppimaan heille kiinnostavan työnantajan toimialasta, työskentely-ympäristöstä ja työtehtävistä sekä kasvattamaan kullanarvoisia verkostoja työelämään. Työnantajalle ohjelmaan osallistuminen on puolestaan erinomainen keino saada ja kerätä opiskelijoilta tuoreita näkemyksiä ja akateemista tietoa, parantaa henkilöstön kielitaitoa ja kulttuurituntemusta sekä rakentaa myönteistä työnantajamielikuvaa opiskelijoiden ja sidosryhmien keskuudessa. Opiskelijoiden kanssa toteutettavaan mentorointiin voi yhdistää myös esimerkiksi kehittämisprojektien ideointia.

Yhtä työnantajaorganisaatiota kohden kootaan noin 5–8 opiskelijan ryhmä soveltuvalta opintoalalta. Mentorointiohjelma kestää noin puoli vuotta, jonka aikana ryhmä tapaa toisiaan 4–5 kertaa (tarvittaessa etänä). Työnantaja voi muokata tapaamisille haluamansa sisällön. Parhaimmillaan ohjelma voi johtaa yhteistyöhön myös ohjelman jälkeen, mutta velvoitetta tähän ei ole.

Hakuaika mentoriorganisaatioksi pääkaupunkiseudun International Talent -ohjelmiin on käynnissä NYT. Varsinaiset ohjelmat käynnistyvät vaihtelevasti loppusyksyn ja ensi alkuvuoden aikana.

International Talent -ohjelmien osallistujien kokemuksiin ja lisätietoihin voit tutustua korkeakoulujen verkkosivuilla (linkit alla) tai olemalla yhteydessä Lotta Björniin lotta.bjorn@vantaa.fi.

Helsingin yliopisto (haku auki 10.9. asti)

Hanken

Aalto (haku auki 15.10. asti)

Talent Vantaa