Talent Vantaan design sprint tarjosi yritykselle kehitysehdotuksia ja uusia verkostoja

Artikkeli

Asiasanat

TyönantajatYritykset

Talent Vantaan järjestämissä design sprint -tapahtumissa osallistuva yritys saa kehitysehdotuksia kokemaansa haasteeseen liittyen sekä mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisen taustan osaajien kanssa. Kuluttajat tilallisiin ruuantuottajiin yhdistävä Uudenmaan Ruoka otti osaa Talent Vantaan design sprint -tapahtumaan maaliskuun puolivälissä ja sai uusia hyödyllisiä ideoita toimintansa edistämiseksi.

Kuva design sprint -tapahtumasta

Uudenmaan Ruoka -foodhubin Olli Repo esittelee yrityksen palvelumallia osallistujille.

Design sprint tarjoaa yritykselle apua ja verkostoitumista kansainvälisiin osaajiin

Talent Vantaa on pilotoinut alkuvuoden aikana design sprint -konseptia, jossa kansainväliset osaajat ratkovat mukaan ilmoittautuneen yrityksen esittämää kehityshaastetta. Maaliskuun puolivälissä järjestettyyn design sprintiin otti osaa tällä kertaa Vantaalla toimiva Uudenmaan Ruoka -foodhub. Uudenmaan ruoka on pääkaupunkiseudulla vaikuttava foodhub, joka yhdistää tilalliset ruuantuottajat kuluttajiin. Ihmiset pystyvät yrityksen tuottaman palvelun avulla tilaamaan uusimaalaisten tilallisten tuotteita noudettavakseen pääkaupunkiseudulla sijaitsevista eri noutopisteistä. Vantaalaiset asukkaat voivat siten tilata kätevästi monimuotoista lähiruokaa noudettavakseen esimerkiksi Korsossa sijaitsevaan noutopisteeseen.

Talent Vantaan design sprint on alle viikon kestävä tehokas kehittämismenetelmä. Neljästä viiteen päivään kestävän kehitysviikon aikana luodaan nopeasti uusia tuotteita ja palveluja tai kehitetään entuudestaan olemassa olevaa konseptia, tuotetta tai palvelua. Design sprint tiivistää normaalisti jopa kuukausien kestävän työn yhteen viikkoon. Intensiivisen viikon aikana ideoista jalostetaan konsepti ja tuotetaan siitä kehitysehdostus yritykselle. Talent Vantaan design sprinteissä ongelmanratkojat ovat kansainvälisiä osaajia, ulkomaalaistaustaisia Suomessa asuvia osaajia.

Uudenmaan Ruoka esitti viikon alkuun tarvitsevansa apua asiakasmääränsä lisäämiseksi. Kolme ryhmää mukaan ilmoittautuneita kansainvälisiä osaajia alkoikin oitis ratkomaan esitettyä haastetta. Ensimmäisten päivien aikana ryhmät keräsivät tietoa haasteeseen liittyen, tunnistivat tärkeimpiä kehitettäviä osa-alueita ja alkoivat tuottamaan omia ideoitaan yrityksen asiakasmäärän lisäämiseksi. Kukin ryhmä valikoi parhaat tuottamansa ideat ja esittivät tekemäänsä työtä yritykselle prosessin puolivälissä. Uudenmaan Ruoka -foodhubin edustaja Olli Repo antoi omia kommenttejaan esitettyihin ideoihin, joita ryhmillä oli vielä aikaa jalostaa seuraavan päivän ajan. Design sprintin neljäntenä päivänä ryhmät jakoivat kehittämänsä ehdotukset yritykselle tehokkaan työviikon päättävässä päätöstilaisuudessa. Kehitysehdotukset miellyttivät paljon osallistunutta yritystä ja antoivat selkeästi suuntaa yrityksen tulevan toiminnan tueksi. 

Tällainen projekti on oikeasti rahanarvoista yritykselle - yritys saa ulkopuolisen tahon miettimään ja näkemään yrityksen haasteen ongelmakohtia. Voi olla, että yritys tietääkin esiin nostetut asiat, mutta muualta kuultuna se on pakko ottaa tosissaan.

Olli Repo, Uudenmaan Ruoka

Tutustu videolta lisää design sprint -viikon kulkuun ja kokemuksiin!

 

Kasvua Vantaalle kansainvälisistä osaajista – Talent Vantaa -projektilla edistetään kansallisen Talent Boost -ohjelman tavoitteita. Projektin toteuttavat Vantaan kaupunki ja Laurea-ammattikorkeakoulu. Toiminta saa rahoitusta Työ- ja elinkeinoministeriöltä.

Lisätietoja

Santeri Raappana

Vantaan kaupunki santeri.raappana@vantaa.fi

Kiinnostuitko design sprint -projektiin osallistumisesta? Ota yhteyttä ja kerro yrityksenne tilanteesta.

Avainsanat

Talent VantaaBusiness Vantaa