Spouse Programista tukea ulkomaisten työntekijöiden puolisoille

Artikkeli

Asiasanat

Työ ja elinkeinotTyönantajatYritykset

Ulkomaisten työntekijöiden viihtymiseen uudessa työssä ja Suomessa vaikuttaa merkittävästi työntekijän puolison tyytyväisyys uudessa maassa. Merkittävä syy ulkomaisen osaajan lähdölle pois Suomesta on puolison kokema tyytymättömyys ja uudessa asuinmaassa koetut haasteet kotoutumisessa.

Vantaalaisille puolisoille avoin Spouse Program tarjoaa apua yritysten ulkomaisten työntekijöiden puolisoille kotoutumisessa sekä ammatillisten ja sosiaalisten verkostojen löytämisessä pääkaupunkiseudulla. Yrityksille on lisäksi tarjolla ohjelman kautta erilaisia kumppanuusvaihtoehtoja, joista on hyötyä yrityksille monella tapaa.

Kaksi henkilö keskustelee kahvin ääressä

Spouse Program on Suomeen saapuneiden kansainvälisten osaajien puolisoille suunnattu ohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa puolisoja löytämään uudessa asuinmaassaan ammatillisia sekä sosiaalisia verkostoja ja saamaan tukea kotoutumisessa erilaisten tapahtumien muodossa. Ohjelma tuo yhteen samassa tilanteessa olevia pääkaupunkiseudulla asuvia puolisoja, niin Vantaalla ja Helsingissä kuin myös Espoossa. Työnhakua ja ammatillista osaamista edistävien tapahtumien lisäksi osallistujat saavat vertaistukea toisistaan liittymällä mukaan toimintaan.

Spouse Program tarjoaa perustoimintansa lisäksi erilaisia kumppanuusvaihtoehtoja yrityksille, jotka kokevat ohjelman hyödylliseksi itselleen ja työntekijöilleen. Kumppanuus on täysin maksutonta, ja vastineeksi pääsette käsiksi puoliso-ohjelman osaajapooliin, saatte hyödynnettäväksi ohjelman järjestämiä infotilaisuuksia ja -materiaaleja, parannatte työnantajakuvaanne kansainvälisten työnhakijoiden silmissä ja saatte tietoa siitä, kuinka moni on liittynyt ohjelmaan kauttanne. 

Lue lisää ohjelmaan osallistumisen ehdoista ja vaatimuksista Spouse Programin internetsivuilla. Ilmoittaudu mukaan kumppaniyritykseksi tai vaihtoehtoisesti kerro ohjelmasta yrityksessänne työskenteleville kansainvälisille työntekijöille.

Talent Vantaa logot

Talent Vantaa -projektilla edistetään kansallisen Talent Boost -ohjelman tavoitteita. Projektin toteuttavat Vantaan kaupunki ja Laurea-ammattikorkeakoulu. Toiminta saa rahoitusta Työ- ja elinkeinoministeriöltä.  

Avainsanat

Talent Vantaa