Kokeile kaupungissa. Menesty markkinoilla.

Tervetuloa kokeilemaan Vantaalla! Sivuston kautta löydät Vantaan kaupungin tarjoamia uusien tuotteiden ja palvelujen kehitys- ja kokeilumahdollisuuksia.

Kehitysvaiheessa olevien palvelutuotteiden testaus

Kaupunki tarjoaa yrityksille ja TKI-toimijoille mahdollisuuksia testata kehitysvaiheessa olevia palvelutuotteitaan käytännössä. Todellisessa kaupunkiympäristössä toteutettavat kokeilut auttavat kehittämään tuotteista markkinakelpoisempia ja voivat lyhentää innovaatioaikaa sekä aikaistaa markkinoille menoa. Kaikki tarvittava tieto löytyy tältä sivustolta. Sivuston kautta yritykset ja TKI-toimijat voivat myös antaa ehdotuksia kokeilujen toteuttamisesta. Kokeilutoimintamme keskeiset liiketoiminta-alueet ovat urbaani ruoka sekä rakennettu ympäristö.

Lue lisää kokeiluista Vantaalla!

Yleistä tietoa kokeiluista

Kokeilut kunnissa ja kaupungeissa

Kokeilemisen opas kokeilutoiminnan järjestäjille:kunnille, kaupungeille ja TKI-toimijoille.

Tutustu oppaaseen!

Vauhtia yritysten digitalisaatioon Big-Flash hankkeella

"Big-Flash hankkeessa yrityksille tarjotaan mahdollisuus osallistua kokeiluihin, joiden perusteella ne voivat arvioida uuden teknologian sopivuutta yrityksen tarpeisiin sekä käyttöönoton edellyttämiä resursseja. Yritysten haasteet ja tarpeet ovat erilaisia."

Lue lisää aiheesta avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle

Esimerkki: Aviapolis Liikennelabra

"Hankkeessa etsitään vähäpäästöisiä ja kustannustehokkaita liikkumisen ja kaupunkilogistiikan ratkaisuja. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi ratkaisujen kehittämistä yksityisauton käytön tehostamiseen, kyytien jakamispalveluja sekä droonien käytön tutkimista pakettilogistiikassa."

Tutustu liikennelabraan avautuu uuteen ikkunaan, linkittää toiselle verkkosivustolle

Vantaa-menu: yhteistyötä paikallisen ruoka- ja juomatoiminnan ympärillä

Vantaan kärkiklustereihin kuuluvan ruoka- ja juomakokonaisuuden yhteydessä perustettu Vantaa Menu tuo paikalliset ruoka-alan yritykset ja ruokatuottajat yhteen. Vantaa Menun teemat ovat yhdessä syöminen ja vantaalaisuus.

Perille asti -hanke: talvimatkailukokeilu

6Aika Perille asti -hankkeen video Vantaalla toteutetusta talvimatkailukokeilusta. Kokeilussa kuka tahansa sai testata Rideascout Oy:n Scouter -sähköpolkupyörää. Talvimatkailukokeilussa olivat mukana Clarion Airport Hotel, kauppa- ja viihdekeskus Jumbo, Bonus Inn Airport Hotel ja Rolan Oy.

Perille asti -hanke: taittopyörä ja ääniopastetut reitit -kokeilu

Perille asti -hankkeessa kehitettiin uudenlaisia liikkumisen palveluja sekä ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkävijöiden käyttöön Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Last Mile (Perille Asti): Stopoverguide.fi

Fourteen companies in Vantaa participated in the online service Stopoverguide.fi, which was launched 3.6.2019. The purpose of the servicer was to attract stop-over travelers to stay in the area of Vantaa.

Perille asti -hanke: Koostevideo hankkeessa kokeilluista kaupunkiliikkumisen ratkaisuista

Koostevideolla nähdään osa 6Aika Perille asti -hankkeessa toteutetusta kaupunkiliikkumisen kokeiluista Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Sivusto on tuotettu osana 6Aika Kasvun ekosysteemit, kaupunki kokeilualustana hanketta.

Hanketta rahoittaa EU:n Kestävää kasvua ja työtä 2014 – 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma.