Urban & Local - Tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi
Urban&Local – Tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi -projektin visiona on ”syötävä kaupunki”. Projekti kutsuu ruoka-alan yrittäjät, kuluttajat ja päättäjät saman, urbaanilla ruoalla katetun pöydän ympärille.
Rahoittajat
Urban&Local hankkeen vetäjät, Vantaan ja Helsingin kaupungit, pyrkivät parantamaan yrittäjien toimintaedellytyksiä, mahdollistamaan kasvua, sekä parantamaan kaupunkiorganisaatioiden palveluja yrittäjille. Kaupungin tiedotuskanavat kuluttajille tukevat ruoka-ekosysteemin toimintaa.
Mukana olevat ammattikorkeakoulut, Haaga-Helia, Perho ja Metropolia tekevät tutkimusta ja tarjoavat yrityksille erilaisia yhteistyömalleja.
Projektin tavoitteena on kannustaa ja kasvattaa yrittäjien yhteistyötä ja edistää kaupunkialueilla tapahtuvaa ruoantuotantoa. Projektiin ovat tervetulleita kaikki alan toimijat, viljelijät, ravintolat, logistiikka- ja tietotekniikkaratkaisuiden tarjoajat.
Strategisena tavoitteena on myös luoda Vantaalle Urbaanin Ruoan Keskus, paikka, jossa ihmiset kohtaavat ruoan äärellä.