6Aika: HNRY – Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Logistiikka- ja työmaakoneiden ja -kuljetusten päästöt ovat merkittävä osa kaupunkien liikennepäästöistä. Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet -hanke keskittyy työmaiden ja sataman yritysten ja raskaan liikenteen päästöjen vähentämiseen.

Hankkeen vaihe
Päättynyt
Hankkeen aikataulu
-
Budjetti
1 170 776 €
Ilmakuva Sipoonkorven kävelysillasta.

Kaupunkien tavoittelema hiilineutraalius edellyttää kaupunkiyhteisön kaikkien toimijoiden osallistumista. Logistiikka- ja työmaakoneiden ja -kuljetusten päästöt ovat merkittävä osa kaupunkien liikennepäästöistä. Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet -hanke kiinnittää huomiota työmaiden ja sataman yritysten ja raskaan liikenteen päästöjen vähentämiseen.

Yritykset tarvitsevat tukea hiilineutraaliussuunnitelmiensa laadintaan. HNRY-hankkeen tavoitteena on tuoda yhteen kaupunkeja ja tutkimuslaitoksia, joilla on yhteinen intressi hiilineutraalien yritysalueiden luomiseen. Vähähiilisyydessä jo edistyneitä yrityksiä kiritetään edelleen kohti hiilineutraaliutta, ja muita yrityksiä valmennetaan toimien käynnistämisessä. Energiatehokkaista ja kiertotalouden mukaisista yritysalueista hyötyvät kaupungit, yritykset, yritysalueilla operaattoreina ja koordinoijina toimivat tahot ja innovatiivisten ratkaisujen kehittäjät ja tarjoajat.

Vantaalla kehitetään kaupallisen alueen yritysten kanssa konseptia, jolla yritykset sitoutetaan kehittämään ja toteuttamaan vähähiilisyyteen ja jätteettömyyteen liittyviä ratkaisuja.

Hankkeessa mukana: Helsingin kaupunki (päätoteuttaja), Espoon kaupunki, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Turku Science Park, Turun kaupunki, Turun yliopisto / Tulevaisuuden tutkimuskeskus ja Vantaan kaupunki.

Tutustu yhteenvetoon Vantaan 6Aika-kokokonaisuuden keskeisimmistä tuloksista.