Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Silkkitehtaan sisäpihalla kuullaan elävää tanssimusiikkia ja laitetaan jalalla koreasti, kun Tanssiteatteri Raatikko ja Teatteri Vantaa järjestävät Tikkurilan ensimmäiset kaupunkitanssit.

Kesällä tanssiteatteri Raatikko tanssittaa vantaalaisia

Tanssiteatteri Raatikko on Innovaatiomestari 2022

Sisältö

Kaupunkitansseissa tavataan  

Kaupunkitanssit on ideoinut ja toteuttaa kaksi vantaalaista kulttuurialan organisaatiota Tanssiteatteri Raatikko ja Teatteri Vantaa, jotka molemmat toimivat Silkkitehtaalla.   

Raatikon johtaja Jaakko Toivonen kertoo, että teattereissa on jo pitkään mietitty miten ne voisivat laajentaa yhteistyötään ja samalla kehittää uusia toimintatapoja vakiintuneiden rinnalle.   

Ulkona järjestettävät päivätanssit tuntuivat hyvältä tavalta tarjota ilmaista ohjelmaa kaikille vantaalaisille. Teattereiden omat resurssit käytetään tuotantokauden näytösten valmisteluun ja esittämiseen, mutta Vantaan kaupungin myöntämä innovaatiorahoitus mahdollistaa tanssitapahtuman järjestämisen.  

Ihan mahtavaa, että Vantaan kaupunki järjesti kilpailun, jonka kautta rahoitetaan kaupunkitanssien kaltaisia tapahtumia.

Jaakko Toivonen, Teatterinjohtaja

Tanssit ovat koko perheen tapahtuma, jonne kaikki vantaalaiset ovat tervetulleita. Perheille yhteistä tekemistä tarjoavia tilaisuuksia voisi Jaakko Toivosen mielestä olla kaupungissa enemmänkin: Iloisia festareita, joissa kaiken ikäiset lapset ja aikuiset voivat viettää aikaa rennosti yhdessä.  

Seuraavat puoli vuotta ovat monella tavalla kiireistä aikaa, mutta koska toteuttajina on kaksi kokenutta tapahtumajärjestäjää, valmistelu sujuu vauhdikkaasti. Sisältötyöryhmä on jo aloittanut tapahtuman suunnittelun ja sen ohjelma tarkentuu alkukevään aikana.  

Tapahtumapaikkana historiallinen Silkkitehtaan sisäpiha  

Tanssit järjestetään vanhan Silkkitehtaan sisäpihalla, joka sopii erityisesti kesäaikaan monenlaisten tapahtumien järjestämiseen. Suuri osa vantaalaisista tietää missä tehdas sijaitsee, mutta läheskään kaikki eivät ole päässeet näkemään miten mielenkiintoinen ja viihtyisä ympäristö se on. Tapahtuma tarjoaakin oivan mahdollisuuden tutustua myös historialliseen tehdasympäristöön tanssimisen lomassa. 

Silkkisali Tikkurila

Kesäkuun ensimmäisen viikonlopun voikin viettää Vantaalla kokonaan tanssin merkeissä. Neljän tanssiteatterin yhteisvoimin toteutettava kiertävä tanssiesitys saapuu Vantaalle perjantaina ja lauantaina tanssitaan silkkitehtaalla.  

Raatikkolaiset vievät tanssia kaikkialle Suomeen  

Raatikko ei tarjoa tanssiteatteria vain vantaalaisille sillä Raatikon tuottamat, lapsille ja nuorille suunnatut tanssiteatteriesitykset kiertävät säännöllisesti ympäri maata päiväkodeissa, kouluissa ja lasten tapahtumissa. Vuosittain katsojia on noin 30 000 eri puolilla Suomea. On tärkeää, että lapset pääsevät nauttimaan tanssitaidetta ympäri Suomea. Tänä syksynä ohjelmistossa on esitetty Hyppynarutus –esitystä, josta Jaakko Toivonen on erityisen ylpeä.   

Innovaatiokilpailun hankeidea 

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Silkkitehtaan sisäpihalla kuullaan elävää tanssimusiikkia ja laitetaan jalalla koreasti, kun Tanssiteatteri Raatikko ja Teatteri Vantaa järjestävät Tikkurilan ensimmäiset kaupunkitanssit. Kaikki ovat tervetulleita tähän ilmaiseen kesän alkua juhlistavaan tapahtumaan. Lavatansseilla on pitkä historia, mutta Silkkitehtaan kaupunkitansseissa ei mennä vaan perinteiden mukaan. Päinvastoin: kysymys on dynaamisesta ja kaiken ikäisille sopivasta ydinkeskustan kesäjuhlasta. (Jaakko Toivonen / Tanssiteatteri Raatikko & Teatteri Vantaa) 

Kirjoittajat

Laila Bröcker, Projektipäällikkö 
Big Flash -hanke, Vantaan osahanke 
laila.brocker@vantaa.fi 

Milja Veini, Projektiassistentti
Vantaan kaupunki / Kasvupalvelut
milja.veini@vantaa.fi

Liittyvät sisällöt

Kaikki kategoriassa Business Vantaa