Vantaalaisissa yrityksissä kasvupotentiaalia ja -intoa

Uutinen

Kasvu Openin maksuttomaan Pääkaupunkiseudun Kasvupolku® -ohjelmaan on valittu eniten kasvupotentiaalia omaavat yritykset. Vantaalta Foodtech-kasvupolulle mukaan valittiin kasvisruokaan erikoistunut Soul Mama’s Kitchen. Business Vantaa on mukana mahdollistamassa kasvuyrityksille maksuttoman sparrauksen.

Imane Bellamine

Imane Bellamine

Kasvu Open antaa eväitä uudistumiseen – tärkeitä oppeja yrittäjille pandemian jälkeisessä toimintaympäristössä

Vantaalta ponnistanut Soul Mama’s Kitchen on ollut aikaansa edellä kulkeva kasvisruokayritys, jonka liiketoiminta lähti kasvuun kasvisproteiinivalmiste seitanista vuonna 2012. Yrityksen ja tuotteen takana seisoo kouluttaja ja konsultti Imane Bellamine, joka sai ajatuksen valmistaa seitania lihan korvikkeena, kun liha ei enää sopinut hänen omaan ruokavalioonsa. Ajatus otti tuulta alleen ja tuote sekä Bellaminen valmistama ruoka levisivät laajalle – tuote kauppoihin ja trendikkäisiin kasvisruokaravintoloihin, ruoka-annokset taas catering-palveluina yksityistilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Matkan varrella myös Vantaan kaupungin yrityspalvelut tulivat tutuiksi. Erityisesti ruokaklusteri, joka kokoaa yhteen monipuolisen verkoston tulevaisuuden trendeihin nojaavia startupeja, tunnettuja ruokabrändejä, tutkimus- ja koulutusalan ammattilaisia sekä muita ruoka- ja ravitsemusalan yrityksiä. Bellaminen mukaan tuotteet ovat kehittyneet matkan varrella, ja isoon rooliin kasvisruoka-alalla nouseekin kyky uudistua ja kehittyä.

- Yrittäjänä täytyy olla ajan hermolla, pitää pystyä koko ajan kehittymään ja ottamaan uutta omaan tekemiseen, uudelleen organisoida ja uudistaa omaa tekemistä, ja tässä Kasvu Open oli todella hyvä, Bellamine kertoo.

Bellaminella ei ollut Foodtech-kasvupolun sparraukseen lähtiessä ennakkoajatuksia tai -odotuksia, mutta verkostoitumismahdollisuudet sekä alan huippuasiantuntijoilta saatu rakentava palaute ja tuki osoittautuivat arvokkaiksi. Sparrauksien joustavuus ja yrittäjästä välittäminen osoittautuivat myös tärkeiksi kokemuksiksi.

Vauhtia omaan kasvupolkuun

Viimeisimmällä hakukierroksella Foodtech-kasvupolun valinnoissa painottuivat liiketoiminnan kasvumahdollisuudet, teknologiaosaaminen sekä kasvipohjaisuus. Joukkoon valikoitunut vantaalainen Soul Mama´s Kitchen olikin konseptinsa ja idearikkaan omistajansa ansiosta juuri sopiva osuma.

- Kasvu Open tarjoaa myös vantaalaisille yrityksille loistavan mahdollisuuden päästä kasvun poluille. Se tarjoaa erinomaisen ja tiiviin sparrauspaketin, joka kannattaa hyödyntää. Seuraamme yritystemme pärjäämistä tänä vuonna erityisen tiiviisti viime vuoden menestyksen jälkeen. Vantaa haluaa olla eri tavoin hyvänä kumppanina kaikille yrityksille ja tukea erityisesti niiden kasvua. Kasvu Open on yksi väline tässä muiden ohella, kertoo Vantaan kaupungin elinkeinopäällikkö Mika Perttunen.

Kasvupolku®-ohjelmien tavoite on tarjota yrittäjille uusia toimintamalleja ja luoda verkostoja, joiden avulla yrittäjät voivat parantaa oman liiketoimintansa kasvunäkymiä. Sparrausohjelmiin valittujen pk-yritysten sparraustarpeissa korostuvat talous, rahoitus, myynti ja markkinointi. Vuonna 2022 Foodtech-kasvupolulle mukaan lähtenyt Bellamine kehui Kasvu Open -sparrausohjelmaa ja kannustaa muita liiketoimintansa kehittämisestä kiinnostuneita yrityksiä lähtemään sparrausohjelmiin mukaan.

Liity kaikille yrityksille avoimeen Vantaan ruokaklusteriin: https://business.vantaa.fi/fi/ruokaklusteri 

Avainsanat

Business VantaaYrittäminen