Ruokaklusteri

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Klusterin tavoitteena on muodostaa Vantaasta Suomen ruokapääkaupunki. Olemme jo tällä hetkellä ruokalogistiikan huippuosaajia laadullisesti ja määrällisesti.

Meillä on ylivertaisia ruokabrändejä (mm. Fazer), tulevaisuuden megatrendeihin nojaavia startupeja, mielenkiintoisia yhteisöjä (mm. Yhteinen pöytä, Vantaa-menu) ja ympärillä pääkaupunkiseudun alan huippututkimusta ja koulutusta. Meneillään on jo useita pilotteja mm. panimo ja paahtimoaloilla ja uusia kohteita haetaan jatkuvasti. 

Mitä yritykseni saa ruokaklusterin toiminnasta?

  1. Säännöllisiä tapaamisia ruoka-alan toimijoiden, paikallisten korkeakoulujen ja kaupungin edustajien kanssa.
  2. Ideoita ja näkökulmia oman liiketoiminnan kehittämiseen, mahdollisuuksia uusien yhteistyökuvioiden syntymiseen.
  3. Markkinointiyhteistyötä.

 

Ajankohtaista klusterityössä:

Kaupunkiviljely

Hakunilaan sijoittuvissa kokeiluissa yritykset pääsivät testaamaan kaupunkiviljelyratkaisujaan vantaalaisiin taloyhtiöihin. Kokeiluissa kaupunki toimi aitona kokeiluympäristönä ja vantaalaiset asukkaat uusien ratkaisujen kokeilijoina. Lue lisää kaupunkiviljelykokeiluista ja Vantaan visiosta tulla urbaanin ruoan pääkaupungiksi.

Food Center

Vantaalle rakentuvan Foodcenterin tavoitteena on tuoda erikokoisia yrityksiä ja oppilaitoksia yhteen urbaanin ruoan demotuotannon, yhteisötyötilojen ja paikan päällä tuotetun ruoan merkeissä.

Vantaan ruokaklusterin toimijoiden logot

Lisätietoja

Panu Vuorimaa

Vantaan kaupunki
Erityisasiantuntija
panu.vuorimaa@vantaa.fi