Ruokaklusteri

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Tule mukaan rakentamaan Vantaasta Suomen urbaanin ruuan pääkaupunkia!

Mitä yritykseni saa ruokaklusterin toiminnasta?

  1. Säännöllisiä tapaamisia ruoka-alan toimijoiden, paikallisten korkeakoulujen ja kaupungin edustajien kanssa.
  2. Ideoita ja näkökulmia oman liiketoiminnan kehittämiseen, mahdollisuuksia uusien yhteistyökuvioiden syntymiseen.
  3. Markkinointiyhteistyötä.

Ajankohtaista klusterityössä:

Food Center

Vantaalle rakentuvan Foodcenterin tavoitteena on tuoda erikokoisia yrityksiä ja oppilaitoksia yhteen urbaanin ruoan demotuotannon, yhteisötyötilojen ja paikan päällä tuotetun ruoan merkeissä.

Food waste ecosystem

Food waste ecosystem kehittää pääkaupunkiseudun hävikkiruoan hyödyntämistä, etsii keinoja ruokahävikin määrän edelleen vähentämiseksi, sekä keskittyy luomaan uutta liiketoimintaa kahvinporoista, tai vaikka appelsiinin kuorista. Hankkeessa tehdään todellista kestävän kehityksen ilmastotyötä ja tuotetaan konkreettisia ratkaisuja hävikin vähentämiseen ja tehokkaampaan hyödyntämiseen. Tule mukaan luomaan uutta liiketoimintaa!

Lisätietoja

Panu Vuorimaa

Vantaan kaupunki
Erityisasiantuntija
panu.vuorimaa@vantaa.fi