Myyrmäen Garageissa ratkotaan kohtaanto-ongelmia
Tervetuloa Metropolia Ammattikorkeakoulun Myyrmäen kampuksella järjestettävään tapahtumaan, joka kokoaa yhteen Big Flash -hankkeen yritykset, asiantuntijat ja opiskelijat.
Keynote -puheenvuoro
Mika Vainio, CMO, GIM Robotics
Kenttä- ja palvelurobotiikan tuomat muutokset palveluiden kehittämisessä
Paneelissa keskustelemassa Miikka Jokinen, Joni Pajarinen ja Elisa Utriainen ja Mika Vainio.

Panelistit Mika Vainio, Elisa Utriainen, Miikka Jokinen, Joni Pajarinen
Big Flash -hankkeen syksyn 2022 Kick Off -tilaisuudessa tutustutaan hankkeen toimintaan ja keskustellaan robotiikasta tänään ja huomenna. Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan!
Älykästä ja vihreää teknologiaa kehitetään Myyrmäessä
Metropolia Ammattikorkeakoulun Myyrmäen kampuksen tiloissa tapahtuu monenlaista älykkääseen ja vihreään teknologiaan liittyvää kehittämistoimintaa.
Perinteisten luokkahuoneiden lisäksi kampukselta löytyy paljon muutakin. Yritysten kannalta mielenkiintoisia ovat Garage-työtilat, jotka on tarkoitettu opiskelijoiden, Metropolian asiantuntijoiden ja yritysten kohtaamispaikoiksi ja yhteiskehittämisalustoiksi.
Lehtori Antti Liljaniemi on ollut kehittämässä Garageissa tapahtuvaa toimintaa niiden alusta saakka.
Garage –konsepti perustettiin tarjoamaan yrityksille, Metropolian asiantuntijoille ja opiskelijoille konkreettinen kohtaamispaikka, jossa on resurssit ja laitteisto kokeiluiden ja kehittämisprojektien toteuttamiseen.
Antti Liljaniemi, Metropolia Ammattikorkeakoulu
Myyrmäen kampuksella toimii tällä hetkellä kaksi Garagea.
Robo Garagessa keskitytään robotiikkaan sen kaikissa muodoissa (teollisuusrobotiikka, kobotiikka, mobiilirobotiikka ja muu uusi robotiikka) sekä niiden käyttöä tukevan digital twin –teknologian kehittämiseen. AIoT Garagessa kehitetään IoT -pohjaista tiedonkeruuta ja kerätyn datan hyödyntämistä tekoälyn sekä koneoppimisen keinoin.
Garaget ovat kaikille avoimia yhteisiä oppimistiloja, joissa opiskelijat ja yritykset voivat kehittää ja syventää osaamistaan. Toimintaa voisi verrata vaikkapa kirjastoon, jossa lukemalla voi oppia aina lisää. Garageissa oppiminen tapahtuu tekemisen kautta.
Garageissa ratkaistaan kohtaanto-ongelmaa
Metropolian Garageissa ratkaistaan uusiin teknologioihin liittyvää kohtaanto-ongelmaa. Kohtaanto-ongelmalla tarkoitetaan sitä, että työnhakijalla ei ole sellaista osaamista mitä yritykset tarvitsevat. Näin saattaa olla myös ammattikorkeakouluista valmistuvien opiskelijoiden kohdalla.
Yritysten käyttämät uudet teknologiat kehittyvät nopeammin kuin oppilaitoksilla on mahdollista kehittää koulutussisältöjään. Niinpä opintojen aikana hankittu osaaminen ei aina vastaa yritysten osaamistarvetta.
Yritysyhteistyö on tärkeää koulutuksen kehittämisen kannalta. Garage–toiminnalla vahvistetaan ammattikorkeakouluopintojen sisältöjen ajantasaisuutta ja työelämävastaavuutta.
Toisaalta yritykset eivät aina tiedä mitä kaikkea korkeakouluissa opiskellaan ja minkälaista kehittämistoimintaa niissä tehdään. Osallistumalla oppilaitosten kanssa tehtävään yhteistyöhön yritykset saavat tietoa ammattikorkeakoulun toiminnasta ja niillä on osaltaan mahdollisuus vaikuttaa koulutussisältöihin.
Yhteistyön tehostaminen ja verkostomainen toiminta hyödyttää yrityksiä, oppilaitoksia ja opiskelijoita. Kun opintojen työelämävastaavuus paranee, yritykset saavat helpommin tarvitsemaansa osaavaa henkilöstöä.
Antti Liljaniemi, Metropolia Ammattikorkeakoulu
Big Flash -hanke edistää uusien teknologioiden käyttöön ottamista
Big-Flash - kestävästi kohti kilpailukykyä on Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Vantaan elinkeinopalveluiden toteuttama hanke, jossa edistetään uuden teknologian käyttöön ottamista yrityksissä.
Hankkeessa toteutetaan 122 yrityslähtöistä projektia, järjestetään verkkokoulutusta, kehitetään Metropolian Myyrmäen kampuksen Garage -tilojen toimintaa ja edistetään yritysten verkostoitumista ARI -verkostoon.