Mika Perttunen on kaupungin uusi elinkeinopäällikkö

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Hallintotieteiden maisteri Mika Perttunen on aloittanut Vantaan kaupungin uutena elinkeinopäällikkönä 1.2.2021 alkaen. Perttusella on pitkä kokemus yritys- ja elinkeinojen kehittämisestä. Kaupungin elinkeinopalveluiden erityisasiantuntijana hän on toiminut kaksi vuotta. Perttusen johdolla on luotu pohjaa muun muassa kaupungin kärkiklusterityölle

Vantaan kaupungin elinkeinopäällikkö Mika Perttunen.

Pitkäjänteisyyttä ja systematiikkaa kehittämistyöhön

Kysyttäessä tavoitteita uudelle työlle, Perttunen mainitsee systematiikan ja pitkäjänteisyyden merkityksen kehittämistyössä. ”Toivon, että nostamme yhdessä yritysten toimintaympäristöä ja asiakalähtöistä kehittämistyötä uudelle tasolle. Taitavalla kumppanuuspolitiikalla voidaan saada paljon aikaan”, Perttunen kannustaa. Perttusen mukaan on tärkeää, että kaupunki pystyy toimimaan nykyistä paremmin kokeilualustana ja siinä samalla kehittämään omaa toimintaansa ja palvelujaan. ”Aviapolis ja suunnitteilla oleva – digitaalisen ja fyysisen tilan yhdistävä – oppimiskampus ovat tästä hyviä esimerkkejä”, Perttunen mainitsee. Vantaa kasvaa ja kasvu tarvitsee suunnan. Kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja kehittää aktiivisesti digitaalisia palveluitaan. Perttunen pitää päämäärää selkeänä ja innostavana.

Uusi elinkeinopäällikkö kannustaa yrityksiä ottamaan rohkeasti yhteyttä elinkeinopalveluihin yhteisten ja yritysten omien tavoitteiden saavuttamiseksi. ”Pyrimme kaikin tavoin viemään valittuja ja uusia teemoja eteenpäin innostuneen ja osaavan elinkeinopalveluiden tiimin avulla. Tavoitteena on luoda selkeä pelikirja, jolla pystymme palvelemaan yrityksiä entistäkin paremmin”, Perttunen sanoo.

Uusi elinkeinopäällikkö rentoutuu liikunnan parissa

Elinkeinopäällikön vastuulla ovat muun muassa elinkeinopolitiikkaan liittyvä kehittämistyö, elinkeinopalveluiden yrityspalvelutiimin esimiehenä toimiminen sekä osallistuminen seudulliseen ja paikalliseen elinkeinoyhteistyöhön. Miten uusi elinkeinopäällikkö rentoutuu töittensä keskellä? Alun perin Hiekkaharjusta kotoisin oleva Perttunen kertoo rentoutuvansa vapaa-ajallaan ennen kaikkea tenniksen, hiihdon ja muun kuntoilun merkeissä. ”Myös lukeminen on intohimo”, Perttunen mainitsee.

Avainsanat

Business VantaaElinvoimaKehittäminen