Kesätyöseteli tukee nuorten kesätyönhakua

Uutinen

Tänäkin vuonna Vantaan kaupunki tukee nuorten kesätyönhakua kesätyösetelillä. 300 euron arvoinen kesätyöseteli kattaa osan työnantajalle tulevista kuluista.

nuoret ihmiset pelaavat koripalloa urheilukentalla.

Kaikki 9.-luokkalaiset saavat setelin koulunsa kautta. Lisäksi jaossa on 900 kesätyöseteliä vuosina 2003–2006 syntyneille nuorille. He voivat hakea seteliä 15.2.2021 alkaen saatua kesätyöpaikkaa vastaan. Tarkempaa tietoa kesätyösetelistä löytyy osoitteesta vantaa.fi/kesatyoseteli.

Työnantaja, vinkkaa nuorelle soveltuvasta kesätyöpaikasta

Vantaa julkaisee vantaa.fi/kesatyoseteli-sivulla myös työpaikkailmoituksia kesätyösetelillä töitä hakeville nuorille soveltuvista työpaikoista. Tällä hetkellä auki on paikkoja minigolfkentän asiakaspalvelussa, liikuntakesäleirin ohjaajana ja ravintolatyöntekijänä.

Kaupunki kannustaa kaikkia työnantajia tutustumaan kesätyösetelillä työllistämiseen ja ilmoittamaan sopivista työpaikoista. Työnantajan ei tarvitse olla vantaalainen.

Ohjaamo Vantaa auttaa nuoria ja nuoria aikuisia työnhaussa

Ohjaamo Vantaa tukee 15 –29-vuotiaita muun muassa kesätyönhaussa. Ohjaamon nettisivuilla on päivittyvä lista, joka vinkkaa avoimista kesätyöhauista. Lisäksi sivulla on ohjeita CV:n ja työhakemuksen kirjoittamiseen sekä työhaastatteluun valmistautumiseen.

Apua ja neuvontaa tarjotaan puhelimitse, sähköpostitse, WhatsApissa sekä Ohjaamon nettisivuilta löytyvällä chatbotilla. Ohjaamon neuvontapiste Monitoimitila Liidossa on koronatilanteen vuoksi suljettu 28.2.2021 saakka.

Kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan noin 450 nuorelle

Vantaan kaupungin kesätyöpaikkojen haku alkoi 18.1. ja jatkuu 26.2. saakka. Kesätyöpaikat löytyvät Vantaarekry-sivun osiosta Harjoittelu ja kesätyö.

Kesätöitä on tarjolla ensisijaisesti korkeakouluopiskelijoille ja ammattiin opiskeleville. Lisäksi paikkoja on myös lukiolaisille ja 15 vuotta täyttäneille koululaisille.

Avainsanat

TyöllistäminenRekrytointiNuoret 13 -20 v.