72-vuotias Vantaalainen startup Kasvu Open -finaaliin!

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset
Kaksi ihmistä ihailee seinämaalausta.

Haastateltavina Petri Kalliokoski ja Lauri Nurminen

Jos olet joskus syönyt raejuustoa, olet todennäköisesti ollut tekemisissä High Metal Oy:n kanssa. Älykkäitä koneita ruostumattomasta teräksestä valmistavan yrityksen laitteet ovat nimittäin kaikkien suurimpien Pohjoismaissa ja Israelissa raejuustoa valmistavien yritysten takana.

Teollisuutta palvelevan konepajan osaaminen ulottuu laajalti usealle eri toimialalle. Yritys tuottaa sekä sopimusvalmisteisia että omia ratkaisuja muun muassa elintarviketeollisuuden, energiateollisuuden ja biotalouden tarpeisiin. Uusimpana liiketoimintana on High Metalin kehittämät ja valmistamat uima-allas ratkaisut. Tätä osaamista on käytetty muun muassa Itä-Hakkilan uuden uimahallin rakentamisessa. Kaiken osaamisen ytimessä ovat ruostumaton teräs, sekä älykkäät koneet ja laitteet.

Kasvu Openista näkyvyyttä, työpaikkakyselyjä ja perspektiiviä omaan tekemiseen

Tämä vantaalainen startup-veteraani on selvittänyt tiensä lokakuussa pidettävään Kasvu Openin finaaliin. Tuomaristo arvosti High Metalin perinteisen teollisuusalan vankkaa historiaa ja toteutuskykyä. Yrityksen brändi on kunnossa ja kasvusuunnitelma selkeä.

Toimitusjohtaja Petri Kalliokosken ja markkinointijohtaja Lauri Nurmisen mukaan Kasvu Openiin osallistuminen kannatti: Kasvu Openin kautta on päässyt testaamaan omaa konseptiaan ja toisaalta saanut hyviä konkreettisia neuvoja ja ulkopuolista näkemystä omaan toimintaan. ”High Metalilla on meneillään iso kasvuloikka ja siksi ulkopuolisen sparraajan näkemys tuo hyvää perspektiiviä oman yrityksen tekemiseen”, Kalliokoski sanoo. Ohjelma on tuonut myös paljon näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ja esimerkiksi työpaikkakyselyjä on tullut aiempaa enemmän, kertoo markkinointijohtaja Nurminen. Molemmat suosittelevat ohjelmaan osallistumista muillekin kasvuhakuisille yrityksille.

Pitkäikäinen vantaalainen toivoo kotikaupungiltaan lisää vuorovaikutteisuutta

Itä-Hakkilassa toimiva High Metal on ollut Vantaalla jo pitkään ja viihtynyt toimitusjohtajan mukaan hyvin. Sijainniltaan Vantaa on täydellinen: High Metalin tiloista on lyhyt matka lentokentälle ja keskustaan. Haasteiksi Kalliokoski mainitsee muun muassa tuotantotilan kalliin hinnan.

Varsinaista kokemusta kaupungin kanssa tehtävästä yhteistyöstä High Metalille ei ole kertynyt, mutta toiveita kaupungin suuntaan on: yrittäjien integroiminen erilaisiin kehityshankkeisiin, niistä viestiminen aktiivisesti, yrittäjille suunnatut sparrausfoorumit kasvun eri vaiheissa ja ylipäätään vuoropuhelu kaupungin kanssa saa High Metalilta vihreää valoa. Kyse on Kalliokosken mukaan yksinkertaisista asioista: vuoropuhelusta yrityksen tarpeista ja toiveista, sekä siitä, miten niitä voidaan viedä eteenpäin.

Haastattelun päätteeksi sovimme tapaamisen Hight Metal Oy:n edustajien ja Business Vantaan erikoisasiantuntija Panu Vuorimaan kanssa. Toivottavasti saamme High Metalin jäseneksi Vantaan ruokaklusteriin!

High Metal Oy

LinkedIn

Business Vantaa on Kasvu Open -kumppani. Kumppanuuden kautta mahdollistetaan maksuton sparraus ohjelmaan osallistuville yrityksille.

Avainsanat

Business VantaaKehittäminenYrittäminen