Testbed-pilotti tuotti tärkeää tietoa ja referenssejä

Uutinen

Business Vantaan 6Aika Kaupunki kokeilualustana -hankkeen ensimmäinen yrityspilotti tuli maaliin kesäkuun lopussa ja saldo jäi selkeästi plussan puolelle. VTK Kiinteistöt Oy sai entistä syvällisempiä tietoja kiinteistöistään ja mittausteknologian osaaja Masinotek Oy puolestaan vakuuttavan referenssin uudelle liiketoiminta-alueelleen.

Barona -yhteistyö

Business Vantaan keväällä käynnistämä ja paikallisille yrityksille suunnattu 6Aika kaupunki kokeilualustana -hanke on päässyt hyvään vauhtiin. Sen pilottijaksoon osallistuneet VTK Kiinteistöt ja Masinotek löysivät toisensa yritysten kehitysideoita varten avatun Testbed-verkkosivuston kautta.

VTK kaipasi dataa, jonka pohjalta se voisi parantaa kiinteistöjensä kunnossapitoa, energiatehokkuutta ja käyttäjätyytyväisyyttä.

Masinotek Oy puolestaan haki kehittämälleen mittausteknologialle uusia käyttökohteita nykyisen pääasiakaskuntansa ympäristö- ja energiasektorin ulkopuolelta. Siihen kuitenkin tarvittiin riittävän isoa referenssiä, jolla voisi vakuuttaa potentiaaliset asiakkaat.

Selkeä win-win -kuvio kaikille

Vaikka pilottijakso kesti vain kesäkuun, se tuotti VTK:n kiinteistöpäällikkö Jarkko Sindan mukaan hyviä tuloksia.

”Antureiden ja mittausten tuottama data vahvisti tietämystämme kiinteistöjen tilasta. Samalla kirkastui, millaista potentiaalia löytyy mm. energiansäästön ja käyttäjätyytyväisyyden puolelta”, Sinda toteaa.

Myös Masinotekin kehittämälle palvelukokonaisuudelle, jossa kiinteistö- ja olosuhdedatan ohella hyödynnetään myös ulkopuolisia tietolähteitä – kuten mm. Ilmatieteen laitoksen ennusteita –  on hänen mielestään selkeää markkinarakoa.

Samoilla linjoilla on Masinotekin toimitusjohtaja Juha Pohjala. Yhtiön teknologiaa testattiin Leijassa ja Tikkurilan Terveysasemalla.

”Pilotti osoitti, että teknologiamme toimii myös kiinteistöpuolella ja sitä kannattaa kehittää edelleen eteenpäin. Samalla saimme VTK:lta tärkeää palautetta ja kehitysideoita, joiden avulla palvelumme erottuu paremmin alan muista kilpailijoista”, hän tiivisti.

Kehuja kertyi myös Vantaan kaupungin elinkeinotoimelle ja Testbed-kokeilulle, jonka kautta yritykset pääsevät koeponnistamaan uusia bisnesideoita kotikaupunkinsa hyväksi ja ilman isoja liiketoimintariskejä.

”VTK:n kokoluokkaa olevan referenssin löytäminen olisi ollut muuten varsin vaikeaa”, hän lisää.

Seuraavat käyntiin kesälomien jälkeen

Hankkeen projektipäällikkö Susanah Aalto oli niinikään tyytyväinen tuloksiin, vaikka pilotti potkaistiin liikkeelle todella nopeasti - käytännössä parissa viikossa.

”Se on toisaalta myös tämän Testbed-palvelun vahvuus. Yritykset toimivat ketterästi, joten kaupunginkin on reagoitava nopeasti”, hän painottaa.

Testbedin kehityskohteiksi nousivat lähinnä tiiviimpi kolmikantayhteistyö ja tarkempi tavoitteiden asettelu kumppanusten kesken.

”Näistä kokemuksista otetaan opiksi. Uusia yhteydenottoja on tullut mukavaa tahtia ja niitä aletaan arvioida heti lomakauden jälkeen”, Aalto kertoo.

 

Kiinnostuitko? Lue aiheesta lisää TestBed | Business Vantaa

Lue myös: Testbed yhdisti kiinteistömanagerin ja sisäilma-analyytikon

 

Kokeilutoimintaa toteutetaan osana 6Aika Kasvun ekosysteemit KESY 2 - kaupunki kokeilualustana -hanketta. Hanke on rahoitettu Euroopan aluekehitysrahastosta Uudenmaan liiton kautta osana 6Aika -strategiaa vuosina 2021-2022. Hankkeen toteuttajia ovat: Turun kaupunki, Vantaan kaupunki ja BusinessOulu.

Vantaan logo, 6Aika-logo, Uudenmaan liiton logo, EU vipuvoimaa logo ja EU lippulogo

Avainsanat

HankkeetKehittäminenBusiness Vantaa