Talent Vantaa auttaa yrityksiä löytämään kansainväliset osaajat

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotTyönantajatYritykset

Vantaan elinkeinopalveluiden Talent Vantaa -toiminta tarjoaa ratkaisuja ja tukea yritysten kansainvälisiin rekrytointeihin. Palvelut ovat alueen yrityksille avoimia ja ilmaisia.

Vantaa on Suomen kansainvälisin kunta. Kaupunki kasvaa vieraskielisestä väestöstä, mutta monelle yritykselle ulkomaalaistaustaisen, kansainvälisen osaajan palkkaaminen on vielä kartoittamaton mahdollisuus.

Kasvaville yrityksille kansainväliset osaajat ovat elintärkeitä vientitoiminnan ja globaaleilla markkinoilla toimimisen näkökulmasta, mutta yhä useammin myös kotimarkkinoiden asiakas on vieraskielinen. Siksi yrityksen kannattaa kiinnittää huomiota organisaationsa kansainvälistymiseen.

– Mitä paremmat valmiudet yrityksellä on kansainväliseen toimintaan niin koti- kuin ulkomaan markkinoilla, sitä paremmat ovat kasvun näkymät. Yrityksen kannattaa ajoissa panostaa kansainvälisten valmiuksiensa vahvistamiseen. On etu, kun ulottuvilla on mahdollisimman kattava osaajapooli, josta löytää työmarkkinoiden parhaat asiantuntijat, toteaa Talent Vantaa -toiminnan projektipäällikkö Lotta Björn.

Valmennusta, osaajapankkeja ja käytännön tukea

Talent Vantaa -palveluilla Vantaan kaupunki tukee yrityksiä, jotta kansainvälisen osaajan palkkaamisesta ja työyhteisön kansainvälistymisestä tulisi helpompaa. Talent Vantaan laaja seudullinen kumppaniverkosto tarjoaa työnantajille muun muassa seuraavia palveluita:

  •  Valmennusta kansainvälistymisvalmiuksien parantamiseen
  •  Neuvontaa kansainvälisistä rekrytointiprosesseista ja työ- ja oleskeluluvista
  •  Alustat ja osaajapankit kansainvälisten osaajien löytämiseen
  •  Asettautumisen tukea Suomeen muuttavalle työntekijälle ja tämän puolisolle
  •  Rekrytointi- ja verkostoitumistapahtumia, jotka saattavat yhteen työnantajia ja kansainvälisiä osaajia.

Katso videolta, miten yritys voi hyötyä palveluista

 

Lisätietoja

Avainsanat

KansainvälisyysTalent VantaaHallinto