Finnish AI Regionin (FAIR) lanseeraustilaisuus Tiedekulmassa 4.4.2023 klo 9–11

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotTyönantajatYritykset

Finnish AI Region rakentaa Suomeen uuden tekoälyekosysteemin, joka vauhdittaa pk-yritysten liiketoimintaa tekoälyyn perustuvan automatisaation ja digitalisaation kautta. Vantaalla FAIR -hankkeen toimintaa koordinoi elinkeinopalvelut. Hanke on osa korkean osaamisen klusteria ja tukee Vantaan kaupungin innovaatiostrategiassa asetettuja tavoitteita sekä täydentää kärkiklusteritoimintaa.

Tule mukaan Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 4.4.2023 klo 9–11 järjestettävään Finnish AI Regionin (FAIR) avaustilaisuuteen, jossa pääset tutustumaan uuden eurooppalaisen digitaalisen innovaatiohubin (EDIH) pk-yrityksille suunnattuihin laajoihin maksuttomiin palveluihin. 

Euroopan unionin, Business Finlandin ja Helsingin kaupungin innovaatiorahaston rahoittama innovaatiohubi pyrkii nopeuttamaan tekoälyn laajamittaista käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. 

FAIR:in teknologinen painopiste on tekoälyssä, mutta samalla se tarjoaa asiantuntemusta myös laajennetun todellisuuden (XR), kyberturvallisuuden, rahoitushaun ja suurteholaskennan saralla. Palvelut ovat pk-yrityksille ensisijaisesti maksuttomia. 

Tilaisuuden puhujina ovat työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Ilona Lundström, FAIRin johtaja Kalle Toivonen sekä Microsoftin Lucas Lundin. Lisää tietoa FAIR:ista ja sen palveluista saat ottamalla yhteyttä tai vierailemalla osoitteessa: https://www.fairedih.fi

Tilaisuus on englanninkielinen. 

Tutustu tapahtuman ohjelmaan tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan täällä!

FAIR -hankkeesta 

FAIR – Finnish AI Region EDIH:in muodostavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Helsingin yliopisto, Aalto yliopisto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu, CSC, KIRAHub ja EIT Digital. Konsortion tavoitteena on luoda Suomeen tekoälyn hyödyntämisen maailman johtava ekosysteemi, ja erityisesti nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pk-yrityksissä.  

FAIR tarjoaa yrityksille Suomen/Euroopan/maailman huippuosaamista ja erilaisia tekoälyyn liittyviä palveluita testialustoista ja supertietokoneista 60 professorin ja tutkijaryhmän osaamispoolin. FAIR-innovaatiohubin palvelut jakautuvat neljään kategoriaan:  

  • kokeilualustoihin 

  • rahoituksen tukeen 

  • osaamisen kehittämiseen

  • verkostoitumisen tukemiseen ja innovaatioekosysteemin rakentamiseen.  

FAIRin toiminta kohdistuu erityisesti palvelusektorin pk-yrityksiin. Palvelut ovat ensisijaisesti maksuttomia. 

""

Lisätietoja

Laila Bröcker

laila.brocker@vantaa.fi

Susanah Aalto

susanah.aalto@vantaa.fi