Vantaan elinkeinopäivä 2022 - Kansainvälisyydestä elävä Vantaa

Uutinen

Elinkeinopäivä järjestetään tänä vuonna 26.10.2022 teemalla "Kansainvälisyydestä elävä Vantaa". Tapahtumassa lavalla nousevat mm. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen, Peter Vesterbacka, Finest Future, johtaja Mika Aaltola, Ulkopoliittinen instituutti, toimitusjohtaja Petri Koskinen, Eaton ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Sijainti: Scandic Aviacongress, (Robert Huberin tie 4, Vantaa), striimaus Vantaa-kanava: https://vantaakanava.fi/vantaan-46-elinkeinopaiva-26-10-klo-12/ 
Aika: 26.10.2022 klo 12:00 alkaen
Juontaja: Elinkeinojohtaja Kimmo Viljamaa ja viestintäjohtaja Mari Kalmari

Ohjelma

11.30 Ilmoittautuminen live-tapahtumaan Scandic Aviacongressissa alkaa

Tervetulosanat
Antti Lindtman, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja   

Suomi eurooppalaisena investointikohteena
Tytti Tuppurainen, Eurooppa- ja omistajaohjausministeri

Suomen kansainvälisin kaupunki
Ritva Viljanen, Vantaan kaupunginjohtaja   

Vantaa-mitalin jako
Sari Multala, Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja     

Kauppapolitiikka ja sota
Mika Aaltola, Ulkopoliittinen instituutti

Musiikkiesitys 
Elise-Juliette Njila

Maailma täynnä osaajia, ei tarvita kuin vetovoimaa
Peter Vesterbacka, Finest Future

Vantaalta virtaa energiamurrokselle
Petri Koskinen, Eaton 

Innovaatiokilpailun tulosten julkistaminen

14.15 Tarjolla suolaista ja makeaa

15.15 Live-tapahtuma päättyy

Tapahtumasta:  

Vantaan Elinkeinopäivä on Vantaan suurin elinkeino- ja yritystoimintaa koskeva seminaari. Elinkeinopäivään osallistuu vuosittain noin 300 alueen yrittäjää ja elinkeinoelämän edustajaa sekä muita sidosryhmiä ja Vantaan päättäjiä. Elinkeinopäivän järjestää Vantaan kaupungin elinkeinopalvelut yhdessä Vantaan Yrittäjien ja Helsingin Seudun kauppakamarin kanssa. 

Puhujaesittelyt

Tytti Tuppurainen on toiminut Eurooppa- ja ohjausministerinä vuodesta 2019. Eduskunnassa ollessaan hän on toiminut myös Suuren valiokunnan jäsenenä ja varapuheenjohtajana sekä Metsä- ja maatalousvaliokunnan jäsenenä. Lisäksi Tuppurainen on toiminut useissa puheenjohtajan viroissa, kuten Pohjanmaan maakuntavaltuustossa ja Suomen YK-liitossa. Oulun kaupunginvaltuutettu hän on ollut aina vuodesta 2000.

Peter Vesterbacka on tunnettu erityisesti työstään Rovion Angry Birds -pelin kehittäjänä sekä valtaisaa suosiota keränneen teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushin perustajajäsenenä. Vuonna 2011 hänet nimitettiin Times-lehden maailman 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle. Lisäksi start up -spesialistina tiedetty Vesterbacka on toiminut pelejä kehittävän Lightneer Oy:n brändijohtajana vuodesta 2016 ja ollut Finest Future -yrityksensä kautta edistämässä kansainvälisten opiskelijoiden houkuttelua Suomeen, suomalaista korkeaa koulutusosaamista markkinoiden.

Mika Aaltola on toiminut ulkopoliittisen instituutin johtajana vuodesta 2019. Ulkopolitiikan asiantuntijana ja Ulkopolitiikka-lehden päätoimittajana tunnetun Aaltolan erityisalaa ovat suurpolitiikka, Yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikka sekä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Lisäksi hän on tietokirjailija, teoksinaan Mihin menet Suomi? ja Pelon aika Euroopassa. Aaltola on toiminut myös vierailevana tutkijana kansainvälisesti tunnetuissa yliopistoissa, kuten Sciences Po Parisissa ja Cambridge Universityssa.

Petri Koskinen on toiminut kansainvälisen, usealla paikkakunnalla Suomessakin toimivan energiahallintayhtiö Eaton Power Qualityn toimitusjohtajana vuodesta 2007. Eaton lukeutuu maailman suurimpien ups-järjestelmiä valmistavien yritysten joukkoon, ja vuonna 2023 se investoi Vantaalle rakennettavaan tehtaaseen, joka kokoaa yhteen niin tuotteiden valmistuksen, suunnittelun, kehittämisen, varastoinnin kuin markkinoinninkin.

Avainsanat

Business Vantaa