Yleistä tietoa kokeiluista

Vantaan testbed sivuston kautta löydät Vantaan kaupungin tarjoamia uusien tuotteiden ja palvelujen kehitys- ja kokeilumahdollisuuksia.

Osallistu ja vaikuta

Kaupungit ja niiden hankkeet tarjoavat oivallisia testausmahdollisuuksia yritysten sekä tutkimus-, kehitys ja innovaatiotoimijoiden (TKI) palvelutuotekehitykselle. Tämä sivusto kokoaa kaupungin eri toimialueiden ja hankkeiden kokeilumahdollisuudet yhteen paikkaan, selkeästi ja sujuvasti kaikkien saataville. Sivusto on kanava kokeilutoimintaan osallistumiselle.

Kenelle kokeilut on tarkoitettu?

Kokeilu ja kehitysmahdollisuudet on tarkoitettu erityisesti yrityksille sekä tutkimus-,  kehitys- ja innovaatiotoimijoille.

Kokeilut voivat olla esimerkiksi​

  • uuden idean varhaisen vaiheen testausta ​
  • valmiin ratkaisun kokeilemista yhdessä loppukäyttäjien kanssa ​
  • tuotteiden tai palveluiden kokeilemista täysin uudessa toimintaympäristössä. ​

Kokeilut voivat olla vastikkeettomia tai vastikkeellisia. Vastikkeellisissa kokeiluissa niistä maksetaan yrityksille korvaus. Vastikkeelliset kokeilut käynnistetään aina hankinnan kautta.​

Kokeilutoimintamme keskeiset liiketoiminta-alueet ovat urbaani ruokarakennettu ympäristö sekä robotiikan ja ohjelmoinnin oppimiskeskus 

Kaupunkistrategioiden mukaisten teemojen puitteissa toteutettavat kokeilut tarjoavat uudenlaisen tavan kannattavaan ja sujuvaan yhteistyöhön kaupunkien kanssa.

Kokeilujen tarkoituksena on löytää toimivia ratkaisuja kaupunkistrategioissa määriteltyjen tavoitteiden saavuttamiseksi. Kokeiluissa huomioidaan yritysten ja TKI-organisaatioiden tarpeet ja tavoitteet. Innovaatioiden Vantaa -strategia on avain kaikkeen, mitä kaupungissamme tehdään ja kehitetään. Visionamme on, että rohkea, rento ja viihtyisä Vantaa on kestävyyden edelläkävijä. Rakennamme hyvää kaupunkia yhdessä asukkaiden ja kaikkien Vantaan toimijoiden kanssa.

Tutustu Innovaatioiden Vantaa -strategiaan paremmin täällä!

Osallistaminen, osallistuminen ja yhteiskehittäminen sekä avoimuus ovat läpileikkaavia teemoja kaupunkien tarjoamissa kokeiluissa. Kokeilujen tulokset ovat avoimesti saatavilla, mutta yritysten liikesalaisuudet eivät.

Tuotteiden ja palveluiden testaaminen todellisessa käyttöympäristössä hyödyttää kaikkia osapuolia: ​

  • Kaupungit tarvitsevat toimivia ratkaisuja strategisten tavoitteiden saavuttamiseen. ​
  • Yritykset ja TKI-toimijat saavat kokeiluista arvokasta tietoa tuotteiden ja palveluiden kehitystyöhön. 

 

Pyydämme huomioimaan, että Vantaan kaupungin yrityksille tarjoamat kokeilumahdollisuudet eivät ole väylä kaupungin hankintoihin. Jos kaupungin kanssa tehtävä kokeilu kytketään johonkin kaupungin toteuttamaan hankintaan, viestitään siitä selkeästi erikseen.

 

Sivusto on tuotettu osana 6Aika Kasvun ekosysteemit, kaupunki kokeilualustana hanketta, jota rahoittaa EU:n Kestävää kasvua ja työtä 2014 – 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma.

Vantaan logo, 6Aika-logo, Uudenmaan liiton logo, EU vipuvoimaa logo ja EU lippulogo

Lisätietoja

Susanah Aalto

Vantaan kaupunki / elinkeinopalvelut
Projektipäällikkö
040 186 0591 susanah.aalto@vantaa.fi

Avainsanat

HankkeetKehittäminenYrittäminenBusiness Vantaa