Yritys- ja työpaikkatontit

Asiasanat

RakentaminenToimitilatYritykset

Vantaan työpaikkatontit sijaitsevat alueilla, joista on hyvät liikenneyhteydet. Muun muassa kansainvälisen Helsinki-Vantaan lentoaseman ympärille rakennetaan jatkuvasti uusia yrityspuistoja ja viihtyisiä asuinalueita.

Kauppakeskus Dixi.

Aviapolis on pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvava yritysalue kansainvälisen lentoaseman ympäristössä. Sen logistinen sijainti tekee siitä hyvän sijoittumispaikan esimerkiksi kansainvälistä kauppaa harjoittaville yrityksille.

Vehkalan tuotantoalue sijaitsee Kehäradan ja keskeisten liikenneväylien risteyksessä. Alueelle on kaavoitettu 150 hehtaaria teolliseen ja tuotannolliseen toimintaan soveltuvaa maata, ja sinne on mahdollista kaavoittaa peräti 500 000 neliömetriä uusia toimitiloja.

Pääradan varrella sijaitsevat yritystontit tarjoavat erinomaisen sijoittumispaikan yrityksille, joille keskustan läheisyys ja hyvät liikenneyhteydet ovat tärkeitä.

Myytävät ja vuokrattavat yritystontit

Kaupunki sekä myy että vuokraa yritystontteja. Luovutussopimuksiin sisällytetään rakentamisvelvollisuutta koskeva ehto. Lähtökohtana pidetään sitä, että tontin rakennusoikeudesta on rakennettava kaksi kolmasosaa käyttöönottokuntoon 2 vuoden sisällä. Tonttia ei saa luovuttaa edelleen rakentamattomana.

Kiinteistövero määräytyy kiinteistöverolain mukaisesti. Vuokralainen ei maksa kiinteistöveroa maapohjasta.

Myynnissä oleviin Vantaan kaupungin omistamiin työpaikkatontteihin voi tutustua tarkemmin Vantaan karttapalvelussa.

Katso Vantaan vapaat yritystontit.

Lisätietoja

Jari Sainio

tonttiasiamies
040 041 9676 jari.sainio@vantaa.fi

Armi Vähä-Piikkiö

tonttipäällikkö
040 733 7447 armi.vaha-piikkio@vantaa.fi

Avainsanat

TontitYrittäminen